Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
Зміст
1. Метрологічне забезпечення підготовки виробництва 3
2. Сертифікація як ефективний механізм якістю продукції 9
Список використаної літератури 15
Вступ 3 1. Характеристика технічних, біологічних та соціальних систем 4 2. Класифікація інноваційних стратегій 7 3. Безвідхідні технології, їх впровадження 9 4. Системність високих технологій 11 5. Стандартизація, метрологія та сертифікація продукції. Міжнародна стандартизація 15 Висновки 20 Література 22
Вступ 3
1. Стандартизація продукції 3
2. Сертифікація продукції. 6
3. Національна система сертифікації 8
4. Основні методи забезпечення якості продукції 14
Висновки 16
Література 18
ВСТУП 2
РОЗДІЛ 1. СУТЬ, ПОКАЗНИКИ І МЕТОДИ ОЦІНКИ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ 3
1.1. Якість як економічна категорія 3
1.2. Показники якості 6
1.3. Методи визначення рівня якості 10
РОЗДІЛ 2. СТАНДАРТИЗАЦІЯ І СЕРТИФІКАЦІЯ ПРОДУКЦІЇ ЯК МЕТОДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇЇ ЯКОСТІ 12
2.1. Стандартизація продукції 12
2.2. Сертифікація продукції та систем якості 16
РОЗДІЛ 3. ВИТРАТИ НА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ 19
3.1. Суть поняття «ціна якості» 19
3.2. Два підходи до ціни якості 20
ВИСНОВКИ 23
ЛІТЕРАТУРА 25
1. Сутність та роль стандартизації в розвитку народного господарства України 3
2. Державна система сертифікації продукції УкрСЕПРО. 11
Список використаної літератури 14
1. Категорії нормативних документів з стандартизації 3
2. Міжнародна діяльність з стандартизації 5
3.Загальні відомості про розвиток і сучасний стан сертифікації 8
Використана література 13
Вступ 3 Розділ І. Роль управління якістю на підприємствах України 6 1.1Необхідність впровадження системи управління якістю 6 1.2 Поняття «якість», показники якості 8 1.3 Стандартизація та сертифікація у харчовій промисловості України 10 Розділ ІІ. Основні положення державної системи стандартизації України 16 2.1 Загальні відомості про державну систему стандартизації, її мету і основні принципи 16 2.2 Об‘єкти стандартизації 19 2.2.1 Об‘єкти організаційно-методичні та загальнотехнічні 21 2.2.2 Продукція міжгалузевого призначення та широко вжитку 23 2.2.3 Об‘єкти державних соціально-економічних та державних науково-технічних програм 24 2.2.4 Складові елементи народногосподарських об‘єктів державного значення 26 Розділ ІІІ.Перспектива розвитку системи управління якістю в Україні 29 3.1 Основні тенденції розвитку міжнародної стандартизації системи якості 29 3.2 Міжнародні стандарти ISO (серії 9000, 10000, 14000), SA 8000 та застосування їх на підприємствах держави 31 3.3 Ефективність стадартизації та покращення якості на Україні 40 Висновки 42 Список використаної літератури 45 Додаток А 47