Реклама

Замовити реферат


От партнёров

Интересное

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

2

Аудит витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції на підприємствах харчової промисловості (на прикладі ТОВ «Зорепад»)

(код (ID:14422))
| Размер: 183 кб. | Объем: 33 стр. | Стоимость: 45 грн. | Добавлена: 17.03.2007 | Код продавца: 3 |
План работыВСТУП. 3 РОЗДІЛ 1. ПІДГОТОВКА ДО ПРОВЕДЕННЯ АУДИТУ. 5 Планування та визначення аудиторського підходу. 5 Тестування засобів контролю. 7 РОЗДІЛ 2. АУДИТ ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО 12 Склад та облік виробничих витрат. 12 Аудит прямих витрат на виробництво. 15 Аудит загальновиробничих витрат. 17 РОЗДІЛ 3. АУДИТ КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ. 22 Аудит планової (нормативної) калькуляції собівартості продукції. 22 Аудит фактичної калькуляції собівартості продукції. 26 ВИСНОВОК. 29 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ. 32 Додаток А 34 Додаток Б 35

При подготовке работы на тему «Аудит витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції на підприємствах харчової промисловості (на прикладі ТОВ «Зорепад»)» были использованы следующие источники:

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ. 1. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 р. № 996-III 2. Методичні рекомендації з формування собівартості продукції (робіт, послуг) у промисловості. Затверджено Наказом Державного комітету промислової політики України від 2 лютого 2001 р. N 47 3. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 «Запаси». Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 20 жовтня 1999 р. N 246, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02 листопада 1999 р. N 751/4044. 4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 «Витрати». Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 1999 р. N 318, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 січня 2000 р. N 27/4248 5. План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств та організацій, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 р. N 291 6. Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств та організацій, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 р. N 291 7. Білуха М.Т. Курс аудиту. Підручник. – Київ, «Вища школа», «Знання», 1998 8. Ковалёва О.В., Константинов Ю.П. Организация аудиторской деятельности. Методика проведения аудиторской проверки. - Москва, Издательство «Приор», 1999 9. Єгарміна В. Контроль витрат, пов’язаних із надходженням, утриманням і використанням запасів. «Вісних податкової служби», №38 від 09.10.02 р. 10. Каменська Т. Методика внутрішнього аудиту виробничих витрат. «Вісник податкової служби України» №10 від 05.03.2005 р. 11. Ключник А. Стык веков: цены уже договорные, но ещё с калькуляциями. Когда калькуляции необходимы. «Бухгалтер» №12, 21.03.2003 12. Мамедова Э. Калькулирование себестоимости. «Ориентир» №22 от 22.08.03 13. Пархоменко В. Планування, облік и калькулювання собівартості продукції. «Вісник податкової служби України» №31 від 14.08.02 14. Плєшонкова Л. Виробнича собівартість і калькулювання промислової продукції. «Баланс» №7 (спецвипуск) від 03.04.2001р. 15. Юрченко К. Методи обліку витрат на виробництво продукції. «Вісник податкової служби України» №37 від 02.10.2002р.
Дополнительная информация881
Рік написання: 2005
Заказ Заказать Купить работу...
ПросмотрПросмотр Просмотреть с сайта...



Рекомендуємо переглянути також наступні реферати:

Аналіз беззбитковості виробництва (на прикладі підприємства харчової промисловості

План
Вступ. 3
1. Поняття витрат виробництва, прибутку і валового доходу. 4
1.1. Прибуток підприємства, його визначення. 4
1.2. Втрати виробництва. 4
1.3. Поняття валового доходу та валового прибутку. 6
2. Класифікація витрат на виробництво та планування собівартості. 7
2.1. Класифікація витрат на виробництво. 7
2.2. Методи калькулювання собівартості продукції. 8
3. Шляхи пониження витрат на виробництво продукції. 13
4. Ефективність діяльності підприємств харчової промисловості. 18
Висновок. 25
Список використаної літератури. 27

Організація методики аудиту витрат виробництва, калькулювання собівартості продукції та його комп'ютеризація

Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні основи аудиту витрат на виробництво, калькулювання собівартості продукції 5
1.1. Витрати на виробництво - важлива складова ринкових взаємовідносин суспільного виробництва 5
1.2. Мета завдання аудиту витрат на виробництво 30
Розділ 2. Організація методики аудиту витрат на виробництво, калькулювання собівартості продукції на підприємстві ТОВ „Бак Хауз” 33
2.1. Техніко-економічна характеристика виробниче господарської діяльності підприємства ТОВ „Бак Хауз” 33
2.2. Організація аудиту витрат на виробництво, калькулювання собівартості продукції 40
2.3. Методика аудиту витрат на виробництво 46
Розділ 3. Аудит витрат на виробництво та його комп'ютеризація на підприємстві ТОВ „Бак Хауз” 54
3.1. Аудит витрат на виробництво з використанням ПЕОМ 54
3.2. Заключні процедури аудиту витрат на виробництво 57
Висновок 61
Список використаної літератури 63
Додатки 65-72

Аналіз собівартості готової продукції

Вступ 3
1. Аналіз витрат на виробництво та собівартості продукції 6
1.1. Класифікація показників собівартості готової продукції 6
1.2. Аналіз загальної суми собівартості товарної продукції 9
2. Аналіз собівартості готових виробів на ВАТ «Назва» 17
2.1. Оцінка ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства 17
2.2. Аналіз собівартості продукції підприємства 24
3. Напрями удосконалення управління собівартістю продукції на підприємствах хлібопекарської промисловості 29
3.1. Аналіз впливу собівартості продукції на асортиментну політику підприємств хлібопекарської промисловості 29
3.2. Удосконалення механізму управління витратами виробництва на підприємствах харчової промисловості 32
Висновок 36
Література 39
Додаток. Фінансова звітність ВАТ «Назва» за 2008 р. 42

Методи обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємствах громадського харчування

РЕФЕРАТ 2
ВСТУП 5
РОЗДІЛ 1. Теоретичні аспекти методів обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції 8
1.1. Витрати виробництва і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) 8
1.2. Групування витрат за економічними елементами та статтями калькуляції 11
1.3. Методи калькулювання собівартості продукції 15
1.4. Організаційно-економічна характеристика ТОВ «...» 20
РОЗДІЛ 2. Методи обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємстві 26
2.1. Управлінський облік витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції 26
2.2. Фінансовий облік витрат і калькулювання собівартості продукції 35
2.3. Податковий облік витрат і калькулювання собівартості 60
2.4. Документування господарських операцій з обліку витрат 66
2.5. Шляхи вдосконалення обліку витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції 80
РОЗДІЛ 3. Організація і методика економічного аналізу та аудиту виробничих витрат та калькулювання собівартості продукції 85
3.1. Організаційно-інформаційна модель аналізу витрат та калькулювання собівартості 85
3.2. Загальний та факторний аналіз витрат на виробництво і калькуляцію собівартості продукції 90
3.3. Організація та методика аудиту витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 96
3.4. Шляхи вдосконалення організації та методики аудиту витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 107
РОЗДІЛ 4. Організація і методика економічного аналізу та аудиту виробничих витрат та калькулювання собівартості продукції з застосуванням комп’ютерних технологій 112
4.1. Постановка і характеристика задачі 112
4.2. Технологія обробки вхідної інформації 114
4.3. Характеристика вихідної інформації 118
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 121
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 125
ДОДАТОК А. Класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції 130
ДОДАТОК Б. Типова номенклатура статей калькуляції собівартості одиниці продукції у виробничому підприємництві 132
ДОДАТОК В. Номенклатура і зміст статей витрат на утримання і експлуатацію устаткування 134
Додаток Г. Номенклатура і зміст статей загальновиробничих витрат 135
ДОДАТОК Д. Номенклатура і зміст статей загальногосподарських витрат 137
ДОДАТОК Е. Класифікація витрат підприємств громадського харчування 140
ДОДАТОК Ж. Основні звітні показники ТОВ „...” за 2001-2003 рр. 141
ДОДАТОК З. Основні показники, які характеризують фінансовий стан ТОВ „...” 144
ДОДАТОК К. Аналіз витрат ТОВ „...” 146

Облік і аудит витрат на виробництво продукції (на матеріалах акціонерного товариства ВАТ «Коломийський ДОЗ»)

Зміст
Вступ 3
1. Теоретичні основи обліку і аудиту витрат на виробництво продукції 6
1.1 Економічна сутність і зміст витрат на виробництво продукції 6
1.2 Групування витрат по статтям калькуляції 20
1.3 Характеристика бази дослідження 46
2. Облік витрат на виробництво продукції 56
2.1 Облік затрат виробничої собівартості продукції 56
2.2 Зведений облік витрат на виробництво і складання звітності 64
калькуляції собівартості продукції
2.3 Розрахунок витрат за техніко-економічними факторами 70

3. Аудит витрат на виробництво 85
3.1 Аудит непрямих витрат 85
3.2 Аудит прямих витрат 89
3.3 Шляхи вдосконалення обліку і аудиту витрат на виробництво 93
Висновки 106
Список використаної літератури 108

Особливості собівартості реалізованої продукції за національними стандартами

Вступ
Розділ 1. Поняття витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Склад витрат
1.2. Класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Види, структура та шляхи зниження собівартості продукції
Розділ 2. Облік витрат і калькуляція собівартості продукції на прикладі АПФ „Леанка”
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва на прикладі АПФ „Леанка”
Висновки
Список використаної літератури

Аналіз витрат підприємства на виробництво

ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. Сутність витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції 5
1.1. Сутність витрат виробництва і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) 5
1.2. Групування витрат за економічними елементами та статтями калькуляції 7
1.3. Методи калькулювання собівартості продукції 12
РОЗДІЛ 2. Методи аналізу витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємстві 17
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 17
2.2. Організаційно-інформаційна модель аналізу витрат та калькулювання собівартості 20
2.3. Загальний та факторний аналіз витрат на виробництво і калькуляцію собівартості продукції 24
РОЗДІЛ 3. Шляхи вдосконалення організації та методики аналізу витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 30
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 37
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 40
ДОДАТОК А. Класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції 43
ДОДАТОК Б. Типова номенклатура статей калькуляції собівартості одиниці продукції у виробничому підприємництві 44
ДОДАТОК В. Номенклатура і зміст статей витрат на утримання і експлуатацію устаткування 45
Додаток Г. Номенклатура і зміст статей загальновиробничих витрат 46
ДОДАТОК Д. Номенклатура і зміст статей загальногосподарських витрат 47
ДОДАТОК Е. Основні звітні показники ТОВ „...” за 2001-2003 рр. 49
ДОДАТОК Ж. Основні показники, які характеризують фінансовий стан ТОВ „...” 51
ДОДАТОК К. Аналіз витрат ТОВ „...” 52

Попроцесний метод калькулювання в промисловості

Вступ. 3
1. Теоретичні аспекти визначення собівартості продукції та методики калькулювання 5
1.1. Планування собівартості продукції. 5
1.2. Собівартість продукції та питання розподілу загальновиробничих витрат з точки зору бухгалтерського обліку. 8
1.3. Характеристика попроцесного методу калькулювання собівартості продукції. 16
2. Особливості визначення собівартості пряжі у бавовняно - прядильному виробництві текстильної промисловості на прикладі ТОВ «ДТ». 22
3. Розрахунок середньої калькуляції собівартості 1 тони пряжі, що визначена за методом попроцесного калькулювання, на прикладі прядильного виробництва ТОВ «ДТ». 29
Висновок.. 39
Література. 41

Предметом даної курсової роботи є аналіз застосування попроцесного методу калькулювання собівартості виробництва у текстильній промисловості на прикладі бавовняно - прядильного виробництва текстильної фабрики «ДТ».
Теоретичною основою для написання даної курсової роботи послужили роботи сучасних видатних вітчизняних та іноземних вчених з питань аналізу собівартості та застосування методів калькулювання продукції, та роботи економістів радянського періоду, які присвячені методам організації технологічного процесу текстильного виробництва.

Облік затрат і калькулювання собівартості продукції

Вступ
Розділ 1. Поняття витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Склад витрат
1.2. Класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Методика обчислення основних статей калькуляції Розділ 2. Облік витрат і калькуляція собівартості продукції
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції
Розділ 4. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва. Зведений олік витрат на виробництво
Висновки
Список використаної літератури

Облік затрат і калькулювання собівартості продукції у торгівлі

Вступ
Розділ 1. Поняття витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Склад витрат
1.2. Класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Методика обчислення основних статей калькуляції
Розділ 2. Облік витрат і калькуляція собівартості продукції
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати продукції
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості
Розділ 4. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва. Зведений олік витрат на виробництво
Висновки
Список використаної літератури
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel